Dennis Johnsen

Johnsen denkt aan verhuur: ‘Daarna terugkeren om mijn doel te bereiken’

Dennis Johnsen liet vorig seizoen bij vlagen geweldige dingen zien in Jong Ajax en daardoor leek hem een mooie toekomst in Ajax 1 te wachten. Op dit moment speelt Johnsen echter vooral op Sportpark de Toekomst zijn wedstrijden, nog altijd voor Jong Ajax, terwijl hij al wel debuteerde in het eerste elftal. De Noor werd ook niet meegenomen op het winterse trainingskamp en dat zegt veel. Johnsen zit niet langer dichtbij het eerste elftal, maar geeft niet op. “Ik wil er alles aan doen om te slagen”, zegt hij in Het Parool.

Door zijn voormalig trainer Robin Veldman bij sc Heerenveen wordt de buitenspeler geroemd. “Hij was soms niet te stoppen als linksbuiten. In zijn passeren, binnendoor, buitenom, zò goed. Zijn individuele actie was heel bijzonder. Ik denk dat hij heel goed bij Ajax past, een buitenspeler die een goede actie heeft.” Toch weet Johnsen nog niet door te breken en hij steekt zijn hand in eigen boezem. “De fout ligt bij mij. Ik speel te wisselvallig en vind het moeilijk om op een constant niveau te presteren. Mijn doel is om in het eerste elftal te spelen, maar dat is dit seizoen heel moeilijk.”

Waar Johnsen eerder dit seizoen nog als invaller binnen de lijnen kwam tegen FC Emmen, is de Noor intussen voorbijgestreefd door Noa Lang en de inmiddels weer fitte Vaclav Cerny. De concurrentie op de flanken is groot en dat beseft hij zelf maar al te goed. “De ploeg doet het geweldig, haalt een heel hoog niveau. Misschien is het beter om een periode uitgeleend te worden aan een andere club. En dan wil ik alsnog terugkeren bij Ajax om mijn doel te bereiken.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.