Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 29 december 2009 00:00 – Bron: Ajax Life

Martin Jol is druk bezig om Ajax naar zijn eigen hand te zetten. De Haagse oefenmeester is echter nog lang niet klaar. Tegenover supportersblad Ajax Life vertelt de trainer dat hij van de Amsterdamse club zijn eigen Chinese legen wil maken. “Zij waren onverslaanbaar”, aldus Jol. “Als er in het Chinese leger eentje omviel, stond er meteen weer een ander op. Zo moet het ook bij Ajax.”

“Als er een speler wordt verkocht, staat er een ander op die beter is. Als je dat weet te bereiken, gaat het alleen nog maar om kwaliteit.” Jol wil dat Ajax in de toekomst weer op ieder gebied de beste is. “Het is een cliché, maar als ik op iedere positie de beste speler heb, zijn wij de beste. Ik vind dat straks alle Nederlandse Ajacieden in Oranje moeten spelen.”

Ook op het gebied van opleiding en scouting moet het niveau bij Ajax omhoog. “De nieuwe Luis Suárez moeten we zelf scouten, eventueel buiten de opleiding. Waarom miste Ajax in het verleden bijvoorbeeld een speler als Dries Mertens van FC Utrecht? Met de beste scouting van Nederland krijg je de grootste Nederlandse talenten. Die kosten dan twee ton en niet acht miljoen euro.”  

Reageren op dit bericht