Geschreven door Ruben Prinsenberg – Uitgave: 24 december 2009 10:29 – Bron: De Telegraaf

Een grote smet op de 1-14 overwinning op WHC woensdagavond was de gele kaart van Luis Suárez. De uitblinker van de avond, mede vanwege zes doelpunten, kreeg een onnodige gele kaart vanwege aanmerkingen op de leiding. “Ik zal Luis hier zeker op aanspreken”, laat Jol dan ook weten tegenover De Telegraaf. “We kunnen het niet meer terugdraaien”, moppert de Hagenaar.

Naast Suárez was Jol ook lichtelijk teleurgesteld in de scheidsrechter, die wel wat coulanter had mogen wezen volgens de oefenmeester. “Een ervaren scheidsrechter had deze gele kaart echter niet gegeven. Die had geweten dat Luis op scherp stond en het bij een vermaning gelaten. Ik hoop dat deze arbiter talentvol genoeg is om hiervan te leren. Hij had er volgens mij wel plezier in.”

De hoofdpersoon in kwestie was na afloop van de wedstrijd niet eens op de hoogte van zijn schorsing. “Ik ben toch pas na drie gele kaarten geschorst? Nee, na twee? Ok, jammer dan. Ik kreeg volgens mij geel omdat het publiek zat te joelen. Ik begrijp het niet.”
 

Reageren op dit bericht