Geschreven door Maarten van Nijmegen – Uitgave: 18 december 2009 10:08 – Bron: Telesport

De thuisnederlaag tegen Anderlecht (1-3) biedt één schrale troost. Althans, dat vindt Martin Jol. “Of je eerste of tweede wordt, je krijgt altijd een sterke tegenstander,” aldus de coach, die ondanks de vernedering nog een lichtpuntje zag. “We konden beter nu verliezen en zondag van NAC winnen dan andersom.”

Jol heeft echter genoeg te doen om Ajax weer op de been te krijgen: “Het risico bestaat dat sommigen met de staart tussen de benen naar Breda reizen. We zullen er alles aan moeten doen om ze wijs te maken dat dit een gekke ervaring was, als je één wedstrijd voor het einde al zeker bent van plaatsing.”  

“Beter nu verliezen en Zondag van NAC winnen”…..helemaal mee eens. Laat die Europa Leaque maar voor wat het is. Concentreer je eens op de Nederlandse competitie en zorg er nu eens voor dat AJAX weer eens kampioen wordt. Of bewijst dat ze een kampioenskandidaat zijn. Want dat zijn ze niet. Winnen van Vitesse en dan daarna weggetikt te worden door Utrecht is te triest voor woorden en zeker geen top-team.

Ik heb het idee dat bij Ajax allemaal zwak-mentale poppetjes rondlopen. Haal eens een dr. Phil-type in huis. Geen psycholoog..maar een mental-coach. Het is toch belachelijk dat een jonge snuiter ONZEKER in het veld van een AJAX-elftal staat???
Die gast moet vol drang, gedrevenheid en Amsterdamse flair bezitten zodra die het veld betreed. En niet een angstig en onzeker poppetje.

Reageren op dit bericht