Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 05 november 2010 15:49 – Bron: Ajax Life

Luis Suárez toont regelmatig zijn irritatie na een gemiste kans en andere mislukte acties, zowel van zichzelf als bij die van een medespeler. Martin Jol vindt het karakter van de Uruguayaan niet storend. “Luis is altijd geïrriteerd. Ook al heeft hij er al drie in liggen. Dan nog wil hij die vierde maken. Ik ben blij zoals Luis is, hij speelt met passie”, aldus de oefenmeester.

De laatste weken heeft de aanvaller van Ajax moeite met scoren, maar Jol houdt vertrouwen in zijn sterspeler. “Suarez was tegen Auxerre de gevaarlijkste man. Hij zorgt constant voor dreiging. Hij krijgt die wedstrijd misschien vier kansen en je hoopt dat hij er dan eentje maakt”, aldus Jol. “Maar die eerste schoot hij wel erg ver naast”, doelt de hoofdtrainer van Ajax op de afzwaaier van Suárez.  

Nadeel is dat hij zich mede door die irritatie steeds uit de wedstrijd speelt. Kan Jol het wel prachtig vinden dat hij toont dat hij kritisch op zichzelf is, maar ik heb liever een speler die niet zeikt en blijft gaan. Nu irriteert hij vooral zichzelf, de scheidsrechter en zijn teamgenoten.

Niet zeuren Luis, gewoon blijven knokken en gaan, want we weten allemaal dat je een topper bent en dat je het kunt. Laat je niet gek maken!

Reageren op dit bericht