Geschreven door Ruben Prinsenberg – Uitgave: 01 november 2009 15:59 – Bron: Eredivisie Live

Ajax liet vanmiddag zien dat het nog altijd beter dan Feyenoord is. De Amsterdammers scoorden vijf maal in de Amsterdam ArenA en dat hadden er meer kunnen zijn volgens uitblinker Demy de Zeeuw. “We maken vijf doelpunten, maar het hadden er ook acht of negen kunnen zijn”, vond Demy de Zeeuw.

De middenvelder eiste een hoofdrol op door twee keer te scoren, waaronder de openingstreffer. Toch was De Zeeuw niet tevreden over het aantal doelpunten dat Ajax had gemaakt. “Maar 5-1 is een goede uitslag. De rode kaart hielp ons in het zadel. Daarna was het een gelopen koers.”

Ook trainer Martin Jol was tevreden met de klinkende overwinning op Feyenoord in De Klassieker. “Ik vond dat we goed aan de wedstrijd begonnen, maar daarna gaven we Feyenoord de kans om te voetballen”, zei Jol voor de camera van Eredivisie Live. “Na de 3-0 viel de concentratie nog iets weg, maar als je vijf goals maakt kun je natuurlijk niet ontevreden zijn.”

Naast de algemene analyse van de wedstrijd ging Jol ook in op de prestatie van Marko Pantelic. “Hij speelde bij vlagen goed, maar was ook een paar keer ongelukkig. Maar ik ben blij voor hem dat hij drie assists gaf. Hij staat er ook om anderen te laten scoren”, aldus Jol.  

Reageren op dit bericht