quote: Suavimani
[…]

Het punt is meer dat hij na 3 maanden nog steeds niet meer dan 45 minuten kan spelen. Dat vind ik persoonlijk zeer kwalijk. Van de voetballer Mido (mits topfit) ben ik echter wél een groot fan. Kijk maar eens beelden terug van zijn eerste Ajax-periode, die zijn om te smullen.

Dat het schandalig is dat die vent nog steeds niet fit is ben ik helemaal met je eens. Ik reageerde meer op de mensen die vonden dat hij vandaag slecht speelde; hij voerde zijn taak zeer behoorlijk uit!

quote: Aqswdefr

Maar wat is jullie oplossing wat is jullie juiste opstelling
want ik heb veel gezeur gehoord maar geen verbeteringen
iedereen wou ozbilliz en eriksen erin maar diezelfde ozbilliz
en eriksen hebben vandaag niet geïmponeerd vind je het dan gek
dat jol Sneijder bonevacia nog niet opstelt

Ozbilliz was niet erg zichtbaar aanwezig maar hij maakte wel het veld breed waardoor er geen 20 man rond de 16 stonden en er ruimtes vielen waar andere spelers gebruik van konden maken.

De opstelling van vandaag begreep ik niet helemaal *of in iedergeval de uitvoering in de eerste helft* aangezien ik een ruit verwachte met Taino op rechts en Emanuelson op links terwijl beide steeds naar binnen zakten (naar de p[ositie van Enoh). (ruimte tussen de centrale verdedigers en deze heren was vaak te klein). Eriksen op links is overigens net zon goed idee als Sulejmani op 10, als we daar aan beginnen kunnen we Suarez ook links back zetten.

Ajax snakt naar een balvaste spits: een type Pantelic (of Mido als hij fit is) die een bal vast kan houden en mee kan geven aan een lopende speler. Laten we eerlijk zijn, El hamdaoui is gehaald als vervanger van Suarez en niet als echte ‘9’.

Persoonlijk vindt ik niet dat je met El hamdaoui, Suarez en Sulejmani in één elftal kunt spelen zonder dat ze elkaar in de weg lopen: het zijn eigenlijk 3 hele goeie spitsen voor een 4/4/2 systeem om naast een speler als mido/pantelic in de spits te zetten. Samen zullen ze nooit optimaal renderen. Het is daarom misschien wel goed dat Suarez even rust heeft. Wil je ze wel alle 3 opstellen dan zul je andere types achter de spitsen moeten zetten (dus geen echte 10) om door te schuiven en de bal vast te houden/de combinatie aan te gaan. Een gevaar daar van is dat de gaten tussen de linies te groot worden of dat je zover naar voren moet gaan spelen dat je bij de eerste de beste counter door de mand valt.

Ik ben er zeker voor om de jeugd een kans te geven maar ik denk niet dat jongens als Ozbiliz en Jozefszoon al zover zijn dat ze wekelijks mee kunnen draaien in het eerste. (Dat betekend overigns niet dat je ze geen ervaring in het eerste op kunt laten doen in de ‘kleinere’ wedstrijden!). Deze jongens moeten het vertrouwen krijgen en ervaring op doen anders zullen ze nooit doorbreken!

Het feit dat er nu een overschot is aan bepaalde type spelers en een tekort aan spelers met andere specifieke kwaliteiten (vleugelspelers, bal vaste spits) is mijn inziens geheel weg te schrijven op het conto van Dhr. Jol.
 
[Bewerkt door Ares op 28-11-2010 om 23:34]

Reageren op dit bericht