quote: Suavimani
Wat een epic fail is deze trainer toch. Als Suarez en Sulejmani geen echte buitenspeler zijn, zet ze er dan ook niet neer.. Had dan geïnvesteerd in spelers als Chadli, Boerrigter en Verhoek afgelopen zomer.. Maak dan eens gebruik van Zeegelaar, Özbilliz en Jozefzoon..

Altijd dat eeuwige geklaag, terwijl je zelf verantwoordelijk bent voor alle voetbaltechnische zaken. In vergelijking met vorig jaar is hij qua vleugelspelers alleen Rommedahl kwijt. Als die sporadische invaller het verschil tussen dit en vorig seizoen maakt, dan is Jol nog een veel slechtere trainer dan ik de afgelopen weken ben gaan inzien.

En de jeugd maar blijven schofferen met dit soort uitspraken. Geen wonder dat Lukoki er al over nadenkt zijn heil elders te zoeken..

Dit klopt helemaal. Rommendahl is de enige vleugel speler die weg is ten opzichte van vorig seizoen, en aangezien hij zelf verantwoordelijk is voor het technische beleid van Ajax is het ook zijn eigen falen dat hij nu niet de beschikking heeft over vleugelspelers.
Had hij ze maar moeten kopen, desnoods door een van de ‘net-niet’-vleugelspelers te verkopen en voor dat geld een echte vleugelspeler te halen.

In plaats van vleugelspelers hebben we nu wel 10 (Enoh, Lindgren, De Zeeuw, Tainio, Eriksen, De Jong, Aissati, Sno, Donald, Van der Heiden) middenvelders onder contract staan waarvan er maar 3 kunnen spelen. Van de 10 worden er daarom maar 2 verhuurd en 2 in Jong Ajax opgesteld terwijl ze daar niet meer thuis horen qua leeftijd.
Het zijn ook nog eens middenvelders die het beste in de as van elftal kunnen spelen en dus niet in een 4-4-2 aan de buitenkant van het middenveld passen.
Terwijl de spitsen (El Hamdaoui, Suarez, Sulejmani Cvitanich, Mido) juist heel goed in een 4-4-2 uit de voeten kunnen, met veel ruimte om in de voorhoede te zwerven.

De selectie is gewoon heel slecht samengesteld, en dat mag Jol zichzelf aanrekenen aangezien hij het al 3 transferperiodes voor het zeggen heeft bij Ajax.
Individuele klasse loopt er genoeg bij Ajax, het past alleen niet goed bij elkaar.

Reageren op dit bericht