Martin Jol is opnieuw blij met het spel van Luis Suárez. De aanvoerder van Ajax scoorde niet, maar liet ook tegen ADO Den Haag zijn kwaliteiten weer zien. “Suárez deed weer fantastische dingen voor het doel. Je blijft smullen als je naar hem kijkt”, aldus Jol tegenover het ANP.

Toch vind de oefenmeester de behendige Uruguayaan niet te goed voor de Eredivisie. “Of ik vind dat hij te goed is voor de eredivisie? Nee hoor, ik heb liever nog een paar van die spelers bij Ajax voetballen.”

Ondanks de 3-0 overwinning startte Ajax de wedstrijd matig, mogelijk door vermoeidheid van het bekerduel tegen AGOVV. “Het leek inderdaad wel of we nog met die wedstrijd bezig waren. Gelukkig kwamen we in de eerste helft toch op voorsprong door Demy de Zeeuw”, vertelt Jol.

“Na rust speelden we beter en hadden we er ook wel zeven kunnen maken. ADO Den Haag is lastig te bespelen”, ging hij verder. “Ik denk dat die ploeg dit seizoen nog vaak gaat winnen. Voor rust keken mijn spelers vaak naar Luis Suárez. In de tweede helft stonden er gelukkig meer spelers op”, aldus een tevreden Martin Jol.  

Reageren op dit bericht