Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 20 november 2010 17:01 – Bron: AD Sportwereld

Niet Mounir El Hamdaoui, maar Moussa Dembélé was het eerste target van Martin Jol om Marko Pantelic te vervangen. “Dembélé was lang onze troef, maar hij bleek onhaalbaar”, geeft de oefenmeester toe die vervolgens zijn pijlen richtte op Jan Vennegoor of Hesselink. “Jan Vennegoor of Hesselink als vervanger van Pantelic ook en op een gegeven moment heb ik gezegd: laten we in elk geval zorgen dat we niet overvallen worden door een last-minute transfer van Suarez. Dus zijn er vijf spelers verhuurd en verkocht en is er geld vrijgemaakt voor El Hamdaoui. Die Ajax in zijn eerste weken meteen de Champions League in schiet. Stel je voor dat we hem niet hadden gehad.”

Jol denkt nog wel eens terug aan Pantelic. “We missen diepte in ons spel. Er speelden toen heel veel dezelfde jongens als nu, maar wel om een spits heen aan wie het spel was opgehangen. Elke thuiswedstrijd was een feest”, zegt de hoofdtrainer van Ajax. “Terugkijkend hadden we Pantelic kunnen geven wat hij wilde hebben. Maar ja, hij is 31 en dan drie jaar lang een hoog salaris (naar verluidt een paar miljoen, red.) bij een club die moet bezuinigen, dat past niet in het beleid. En we zaten afgelopen zomer met meer afwegingen. Suarez kon na zijn WK-prestaties in augustus nog weggekocht worden”, weet Jol.

Nu moet Ajax het in elk geval doen met het materiaal dat er rondloopt. Jol vindt dat geen probleem. “Er wordt nu geroepen dat Suarez en El Hamdaoui niet goed samen spelen, maar juist tussen die twee zie je combinaties”, zegt hij. “Het gaat erom dat hun samenwerking met de rest beter moet. Mounir zelf is keihard. Die zegt: ‘als je een spits wil die heel veel kaatst, had je een ander type moeten halen’. Maar dat vind ik toch te gemakkelijk, want met Mounir moet het ook kunnen”, besluit de oefenmeester zijn oordeel.  

Reageren op dit bericht