Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 05 december 2010 15:04 – Bron: Telesport

Het lijkt er bij Ajax op of de ploeg toe is aan de winterstop. De Amsterdammers ogen niet geheel fris en zitten in een slechte periode. Martin Jol denkt daar echter anders over. “Of we naar de winterstop snakken?”, zegt de oefenmeester na Ajax – NEC. “Nou nee, want ook dan krijg ik geen paar miljoen euro om uit te geven.” Jol wil graag geld om een buitenspeler aan te trekken, maar krijgt dit niet van het bestuur. Afgelopen zomer deed de oefenmeester nog tevergeefse pogingen om Daniël de Ridder, Leonardo of Wesley Verhoek ‘gratis’ binnen te halen.

Leonardo moest naar Amsterdam komen in ruil voor andere spelers. Zo zou Ajax onder andere Mitchell Donald en Darko Bodul gratis willen verhuren aan NAC, waarvoor Ajax de Braziliaan terug zou krijgen. NAC wilde echter Daley Blind en Jeffrey Sarpong huren, en dit ging op dat moment niet door.

Ajax poogde De Ridder binnen te halen door hem een jaar lang gratis te huren, waarna de buitenspeler medio 2011 transfervrij is. De Amsterdammers konden hem dan gratis binnenhalen, maar Wigan Athletic wilde niet meewerken aan een dergelijke constructie.

Ook Verhoek werd gelinkt aan Ajax. De rechtspoot stond zelf open voor een transfer naar Amsterdam, maar het leek allemaal te kort dag voor de sluiting van de transferperiode. Intussen gloreert Verhoek bij ADO Den Haag in het geven van vele assists en pikt ook zijn goals mee.  

Misschien dat er toch nog wat gefoceerd wordt, aan het einde van dit seizoen met Daniël de Ridder.

Er werdt veel gespeculeerd rond hem deze zomer, ik voel toch een komst van hem, bij verblijf van Jol.

De Ridder is wel degelijk een buitenspeler die Ajax wel goed kan gebruiken, hij is wel snel en behendig.. Niet altijd accuraat maar geeft wel de mooiste passes.

Leonardo is een drama speler en Verhoek is niet Ajax waardig.

Beerens en Mertens zijn te duur en Daniël de Ridder is transfervrij dit seizoeneinde.

Anouar Hadouir is overigens ook transfervrij aan het eind van dit seizoen, misschien ook nog een optie??

Reageren op dit bericht