Na afloop van de loting voor de derde voorronde van de Champions League reageerde Ajax-trainer Martin Jol op de komende tegenstander: PAOK Saloniki. “Gezien de hectische omstandigheden in Griekenland is het belangrijk om thuis een goed resultaat neer te zetten. Vooraf had ik geen specifieke voorkeur voor een tegenstander. Alle vijf mogelijke opponenten zijn goede ploegen. We kennen PAOK Saloniki van sc Heerenveen, waar ze vorig jaar in de voorronde Europa League tegen speelden. Toen werd het 1-1 in Griekenland en 0-0 in Heerenveen, waardoor Heerenveen doorging.”

Wat denkt Jol van de nieuwe trainer van PAOK, de Italiaan Mario Beretta? “Dat maakt niet uit. Het gaat om de ploeg en die kennen we. Ze hebben een aantal Zuid-Amerikanen. Dat zijn meestal goede voetballers. Ze hebben ook nog wat jongens van Griekenland onder 21 bij de club, maar die zitten zelfs niet in de selectie. Dat geeft de kracht van PAOK wel aan.”

Jol weet uit ervaring dat Griekse stadions vaak in een heuse heksenketel veranderen tijdens de wedstrijd, vooral Europees. “Ja, in Griekenland is het altijd hectisch met die fanatieke supporters. Ik herinner me van een aantal jaren geleden toen AZ daar speelde, dat er zelfs brand uitbrak op de tribune. Ze noemen het ook wel de ‘Hel van Thessaloniki’. We zullen zien. Juist daarom is het belangrijk om thuis een goed resultaat neer te zetten. Zodat je uit niet afhankelijk bent in die hectische omstandigheden. Daarom hoop ik dat veel Ajax-supporters ons in eigen huis komen steunen.”  

Reageren op dit bericht