Ajax-trainer Martin Jol was gisteren tevreden met het 3-3 gelijkspel van Ajax tegen Atlético Madrid. Zondag treft de Amsterdamse club het Portugese SL Benfica. Tijdens de persconferentie maakte de Hagenees alvast bekend dat Kenneth Vermeer het Amsterdamse doel zal verdedigen. “Vermeer zal dan het doel verdedigen,” aldus Jol. Ook verdediger Oleguer is dan weer van de partij. “Hij is pas net weer fit, maar zit zondag voor het duel met Benfica weer bij de selectie.”

De Amsterdammers speelden een wisselvallige wedstrijd tegen de Madrilenen. In aanvallend opzicht liet Ajax zich van zijn goed kant zien, maar de tegendoelpunten werden door de verdediging te makkelijk weggegeven. Al met al was Jol content met de puntendeling. “Dat is geen club van het niveau Bal Op Het Dak 8.”

Tegen Atletico Madrid startte Ajax in een 4-4-2 formatie. Jol hierover: “We hebben geen Finidi of Overmars dus het is logisch dat we niet met buitenspelers beginnen. Maar in de tweede helft hebben we wel met drie spitsen iets afgedwongen. Het is goed als een elftal in twee systemen kan voetballen.”

Ook Demy de Zeeuw kwam ter sprake. De middenvelder komt over van AZ en tekende vrijdag een contract voor drie seizoenen. “Ik weet dat we al elf middenvelders hebben, maar die hebben Ajax niet allemaal beter gemaakt. De Zeeuw zal dat wel doen en hij kan op meerdere posities op het middenveld uit de voeten,” becommentarieert Jol de komst van De Zeeuw. “Met spelers als De Zeeuw komt Ajax waar het wil zijn en hoort te zijn.”  

Reageren op dit bericht