Ondanks twee doelpunten van Luis Suárez liet Ajax zondagmiddag twee punten liggen tegen Roda JC. Desondanks speelde Ajax sterk in de beginfase. “We krijgen dit seizoen in het begin van iedere wedstrijd heel veel kansen. We komen ook steeds in de problemen als we die mogelijkheden niet benutten”, vertelt Jol tegen het ANP.

Ajax scoorde in de eerste helft maar één keer, via een strafschop van Luis Suárez. Hij zorgde er na rust met zijn tweede goal voor dat de wedstrijd in een remise eindigde (2-2). “En dat is teleurstellend”, vond Jol. “We hebben het collectief gewoon niet goed gedaan. We komen op voorsprong maar geven een minuut later alweer een doelpunt weg. Hadouir had die bal nooit mogen voorzetten. In de tweede helft was het ook niet goed.”

Ondanks het tegenvallende spel van Marko Pantelić kwam Darío Cvitanich niet binnen de lijnen. “Ik heb ook overwogen om Pantelić eerder te wisselen, maar ik wilde ook nog een wissel achter de hand houden”, zei Jol. Nu kon ik Oleguer nog brengen toen Emanuelson de rode kaart kreeg. Overigens denk ik dat behalve de scheidsrechter niemand in het stadion aan een rode kaart dacht.”  

Reageren op dit bericht