Martin Jol gaat in juli proberen om met Ajax het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken. De coach zegt op de club website dat hij in juni ook al wel de voorronde zou willen spelen. “Alleen vanwege Luis Suarez had ik het liefst eind juni al een voorronde in de Champions League gespeeld”, aldus Jol. “Maar het mooiste zou zijn als we ze allemaal bij elkaar kunnen houden met een spits erbij.”

De grote transfers zoals in het buitenland kunnen we niet meer doen. Het enige verschil dat wij kunnen maken is de grootste talenten aan ons te binden”, gaat hij verder. “En dan maar hopen dat we door onze eigen inbreng Europees weer gaan meedoen.”

Jol gaat er vanuit dat sleutelspelers als Suarez en Jan Vertonghen niet uit Amsterdam zullen vertrekken. “Als onze spelers weggaan, en dat is in het verleden gebleken, moet het zoveel opleveren dat wij daar niet minder van worden. Maar dat is vaak wel zo. Het gebeurt ook vaak op het laatste moment en dat is vervelend.”

Zonder wanbeleid hadden er ook 1 of 2 grote transfers mogelijk geweest. 20 miljoen verlies draaien en idioten die een net beginnende trainer niet tegen zichzelf in bescherming willen nemen als hij 16 miljoen voor een jeugdspeler wil neerleggen. Het zou jammer zijn, maar ik heb zo een rij clubs in gedachten die met een forse puntenaftrek zouden moeten beginnen. Ajax, heerenveen, feyenoord, NAC, Willem II, Roda, NEC zijn er zo maar een paar die ik noemen kan.
Overigens @maantje diet het verkeerd als Surarez niet meer elders zou mogen spelen. De nieuwe regels dit seizoen zeggen dat voorronde wedstrijden niet van invloed zijn, je mag dus dit seizoen voor het eerst verkassen naar een andere club als je de voorronde speelt en daarna weggaat.
Reageren op dit bericht