Geschreven door Wesley Theunissen – Uitgave: 27 juli 2009 00:31 – Bron: Voetbalprimeur

Ondanks de 3-2 nederlaag van afgelopen avond tegen het Portugese Benfica ziet Ajax-coach Martin Jol toch genoeg aanknopingspunten. De Hagenees verklaarde dat het aanvallend erg goed staat, maar dat er verdedigend nog teveel misgaat: “We moeten beter en solide gaan verdedigen, veel concreter zijn,” aldus Jol.

“Af en toe zie je hachelijke momenten die je met concreet ingrijpen makkelijk kan verhelpen,” verklaarde de Ajax-trainer. “Desondanks waren het voor ons twee prima wedstrijden. Met een jonge ploeg tegen goede tegenstanders kan je nu eenmaal verliezen. Atlético en Benfica hebben een goede ploeg, wij een leuke.”

Jol liet de pers in de Amsterdam ArenA overigens wel weten dat de tegenstanders van afgelopen toernooi van een ander niveau zijn dan het Eredivisie niveau: “Het valt te hopen dat de ploegen in Nederland minder sterk zijn dan deze twee tegenstanders. Dan zijn we aardig op weg. We hebben de ingrediënten om sterk te worden, maar we zijn het nog niet.”  

Zie ook zeker punten die goed gingen afgelopen toernooi. Afgaande op hetgeen van wat ik gezien heb, ga ik voor de volgende opstelling:

————————-Stekelenburg————————————–
———————————————————————————-
—Van der Wiel——?Oleguer?—-Alderweireld——-Atouba—
——————————————————————————–
—————Gabri———-De Zeeuw——-Vertonghen————
——————————-Aissati—————————————-
——————————————————————————
————————Suárez——–Cvitanich—————————

Omdat de defensie kwestbaar is moet het middenveld gewoon verdedigender ingesteld worden. Aanvallend hou je namelijk genoeg creativiteit met de drie mannen daar

Reageren op dit bericht