Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 20 juli 2009 01:15 – Bron: Wales Online

Martin Jol laat tegenover de Engelse pers weten dat Tottenham Hotspur gek zou zijn als ze Gareth Bale verkopen. Jol zou aangegeven hebben dat hij Bale graag erbij zou willen hebben bij Ajax, omdat hij volgens hem tot één van de toptalenten van Europa behoort, zo meldt de website Wales Online. In Jol’s periode op White Hart Lane groeide Bale uit tot één van de grootste talenten, waarbij zijn waarde steeg naar zo’n tien miljoen pond.

Ondanks dat Bale na het vertrek van Jol in een dip belandde, wordt hij in verband gebracht met AC Milan, Inter Milan en AS Roma. Volgens Jol is de inmiddels 20-jarige Bale echter nog steeds zo goed als toen hij in 2007 één van de duurste ‘teenagers’ werd. “Ik herinner me dat ik hem voor het eerst zag toen hij 15 of 16 jaar oud was. Hij speelde met Southampton tegen onze reserves en hij speelde fantastisch”, aldus Jol vandaag tegenover Wales Online. “Ik zag zijn vrije trappen, zijn corners, de manier waarop hij voor en achter was. Hij had dat talent en heeft dat nog steeds. Laat ik het zo zeggen: Ik wil hem nog steeds graag hebben.”

Jol waarschuwt de Spurs dat Bale speeltijd nodig heeft. “Als ik Gareth zou hebben dan zou ik zijn moeder beloven dat hij zou spelen. Dat is de reden waarom hij voor Tottenham koos destijds. Er was een andere ploeg in de markt voor hem, zoals wellicht de mensen niet weten, maar ik wist dat hij goed genoeg was en alleen maar beter zou worden als hij speelde, omdat hij een fantastische speler is. Één van de beste talenten in Europa op de linkerflank.”  


Dit bericht is gebaseerd op bronnen waarvan niet kan worden bepaald of ze betrouwbaar zijn. Ajaxinside.nl wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Neem dit bericht dus met een korreltje zout!

Reageren op dit bericht