Frenkie de Jong

De Jong adviseert grote talenten: ‘Kom naar Ajax’

Frenkie de Jong speelde zondagmiddag tegen Willem II voor het eerst negentig minuten mee in het eerste elftal van Ajax. De middenvelder kwam in 2015 over van Willem II.  “Er zijn heel veel mensen die ik hier nog ken. Het is wel extra mooi dat ik het seizoen hier af kan sluiten”, stelt hij na afloop in gesprek met Omroep Brabant vanuit het Koning Willem II Stadion. Ajax won de wedstrijd in Tilburg met 1-3, maar De Jong zag al snel dat Feyenoord op voorsprong kwam. “Dan weet je dat het lastig wordt. Maar we hebben gedaan wat we moesten doen.”

De Jong is nog altijd erg blij met zijn overstap naar Amsterdam. “Ik zou alle grote talenten in Nederland – als ze kunnen kiezen uit de top-drie – ook het advies geven naar Ajax te gaan. Ik ben hier écht beter geworden. Je speelt heel veel in de kleine ruimte, dus je wordt steeds handiger. En ook zonder bal heb ik me goed ontwikkeld. Volgend seizoen moet ik zorgen dat ik ergens in het seizoen een basisplaats verover.” Maar eerst volgt nog de Europa League finale. “Iedereen wil natuurlijk bij de selectie zitten. Ik ga gewoon goed trainen, maar het is afwachten en hopen dat ik erbij zit.”

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.