Geschreven door Martijn Ruiter – Uitgave: 25 augustus 2008 20:55 – Bron: Highlow Communications

Jong Ajax is de competitie slecht begonnen. In de Amsterdam ArenA verloren de beloftes met 2-1 van promovendus Feyenoord. De circus rondom Vito Wormgoor was duidelijk te zien. Ajax was niet scherp en met name Darko Bodul hielp veel kansen om zeep. Edgar Manucharyan, hoofdrolspeler in de kwestie Wormgoor, was basisspeler en wist het enige Amsterdamse doelpunt te maken.

Voor rust maakte Leroy Fer de 0-1. De Armeniër had voor rust ook moeten scoren, maar hij faalde opzichtig. Na rust trok Manucharyan de stand gelijk. Een rode kaart van John Goossens zette Ajax met de rug tegen de muur. De elf Feyenoorders wisten in blessuretijd de Amsterdamse muur te doordringen en de 1-2 achter Kenneth Vermeer te schieten.

Door de nederlaag staat Jong Ajax tiende. Ook de beloftes van AZ, Sparta Rotterdam, FC Utrecht en PSV verloren. NEC Nijmegen gaat aan kop. De Nijmegenaren, getraind door Wim Rip, was superieur in Eindhoven. Feyenoord staat op de tweede plek. Volgende week speelt Ajax tegen Willem II, op het Willem II Sportcomplex.  

Reageren op dit bericht