Jong Ajax begint seizoen met gelijkspel

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 09 augustus 2016 09:45 – Bron: Ajax.nl

1470728675

Jong Ajax is haar eerste competitiewedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen begonnen met een gelijkspel. Op De Toekomst kwam de ploeg van Marcel Keizer niet verder dan 1-1. Rogier Krohne opende de score en kreeg daarbij hulp van de niet sterk ogende André Onana. Robert Muric trok de stand nog voor rust gelijk met een bekeken schot in de verre hoek. Daarmee werd uiteindelijk dus ook de eindstand bepaald.

Keizer is niet tevreden over zijn debuut als hoofdtrainer van Jong Ajax. “Ik ben teleurgesteld, want we kunnen veel beter dan dit. Door een foutje van Onana kwamen we op achterstand en waren we even van slag. We hadden eigenlijk te lang de bal, het was een langzame wedstrijd. Als het snel ging was het goed, maar we hebben te lang gewacht om de bal te geven. In de tweede helft hoop je dat het tempo wat opgeschroefd zou worden, maar dat gebeurde maar gedeeltelijk. We hebben niks weggegeven, maar ook te weinig gecreëerd.”

Davinson Sánchez maakte zijn eerste officiële minuten voor Jong Ajax en hij vormde het centrale duo samen met Matthijs de Ligt. De 16-jarige verdediger debuteerde eveneens in Jong Ajax.

Opstelling Jong Ajax:
Onana; Zeefuik, Saáchez, De Ligt, Lartey Sanniez; De Jong, Nouri, Van de Beek; Muric, Zivkovic en Cerny (67. El Idrissi)  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.