Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 16 november 2009 23:38 – Bron: Highlow.nl

Jong Ajax heeft de volgende ronde in het beloften bekertoernooi behaald. Jong RBC werd maandagavond met 0-5 van de mat geveegd. Darío Cvitanich was de grote man met twee treffers. De Argentijn doet bij Jong Ajax wedstrijdritme op en speelt mogelijk aanstaande zondag weer in het eerste elftal, omdat Marko Pantelic nog altijd geblesseerd, en daarmee een twijfelgeval is. De overige drie doelpunten van Jong Ajax kwamen op naam van Vlatko Lazic, Daley Blind en Nathaniël Will.

De ploeg van Pieter Huistra trad eindelijk weer eens aan met vele jeugdspelers. De ploeg had twintig minuten nodig om de eerste treffer te maken. Cvitanich tikte een voorzet van Javier Martina gemakkelijk binnen. De Amsterdammers maakten het zichzelf echter erg lastig door de 0-2 maar niet te maken. Pas na ruim een uur spelen werd de score verdubbeld. Cvitanich kreeg een matige voorzet van Martina knap onder controle, draaide weg bij twee verdedigers en rondde knap af. De Argentijn leek kort daarna voor de 0-3 te zorgen, maar zijn omhaal miste het net.

Ook de derde treffer was geen gemakkelijke. Invaller Lazic speelde enkele verdedigers uit, kapte naar binnen en schoot prachtig raak, 0-3. Tien minuten voor tijd schoot Blind de vierde treffer van de avond op het scorebord, waarna Will voor het slotakkoord zorgde. De linksback wist met een goed geplaatst schot voor de 0-5 aan te tekenen. Jong Ajax neemt het in de volgende ronde op tegen Jong NEC.  

Reageren op dit bericht