Jong Ajax drukt De Graafschap dieper in de zorgen

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 17 oktober 2016 23:34 – Bron: Ajaxinside.nl

1439749715

Er lijkt geen einde te komen aan het dominante spel van Jong Ajax in thuiswedstrijden. Waar de ploeg van Marcel Keizer in uitwedstrijden het af en toe laat liggen, daar is Sportpark De Toekomst een onneembare vesting geworden. Eredivisie-degradant De Graafschap was vanavond het volgende slachtoffer. De Superboeren werden met 4-2 teruggestuurd naar Doetinchem. Zodoende nestelen de beloften zich op plek drie in de Jupiler League.

Met onder andere Diederik Boer, Heiko Westermann en Donny van de Beek in de basis keek de thuisploeg al na een minuut tegen een achterstand aan. Een voorzet van Van Overbeek werd tegendraads ingekopt door Parzyszek. Ajax leek even te moeten bekomen van de schrik, maar stelde gauw orde op zaken. Een goedlopende aanval, die werd opgezet door een geweldige hakbal van Nouri, leverde na achttien minuten de gelijkmaker op. Dekker ging na een voorzet van Dankerlui neer, hoopte op een penalty, maar Cerny lette goed op en schoot de bal binnen: 1-1. Even later bekroonde de Tsjech zijn twintigste verjaardag met een tweede treffer. Cassierra ging goed door en zijn pass bereikte de vrijstaande Cerny, die op zijn beurt doelman Bednarek kansloos liet.

Kort na rust leek de beslissing in Amsterdams voordeel gemaakt te zijn. Een assist van Cerny werd tot doelpunt gepromoveerd door de ingevallen El Idrissi. Wederom leek Ajax geen genoegen te nemen met weinig doelpunten en bleef het aanzetten. Een vrije trap van Nouri spatte nog uiteen op de lat, maar kort erna was het alsnog raak. De middenvelder, die vanavond uit handen van Hakim Ziyech de Bronzen Stier ontving, tekende voor de 4-1. Wederom was de aangever Vaclav Cerny. De Graafschap deed na een fout van Lartey Sanniez nog wat terug via Van Overbeek, maar dichterbij kwam het niet. In zes thuiswedstrijden staat Jong Ajax inmiddels op het indrukwekkende doelsaldo van 26 voor en 7 tegen.

Opstelling Jong Ajax: Boer; Mazraoui, Westermann, Lartey Sanniez, Dankerlui; Van de Beek, Clement, Nouri (76. Bay); Dekker, Cassierra (46. El Idrissi), Cerny (89. Savastano)  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.