Jong Ajax en Go Ahead delen de punten

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 15 februari 2016 22:11 – Bron: Ajaxinside.nl

Jong Ajax En Go Ahead Delen De Punten

Na nederlagen tegen Eindhoven en Telstar hebben de manschappen van Uelderink en Stam ook de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles niet in winst om kunnen zetten. In een koude Amsterdam ArenA werd er met 2-2 gelijk gespeeld tegen Kowet. Gezien de veld- en kansenverhouding hadden de beloften ook met drie punten van het veld kunnen stappen, maar doelman Zwarthoed van Go Ahead behoedde zijn ploeg voor een nederlaag. De doelpunten voor Ajax werden gemaakt door Robert Muric en Sam Hendriks, die in de aanval de voorkeur kreeg boven Richairo Zivkovic.

Met Donny van de Beek, Vaclav Cerny en Daley Sinkgraven in de basis traden de Amsterdammers aan met een sterk elftal. Vanaf het begin werd er goed gevoetbald en werden de Deventenaren teruggedrongen op de eigen helft. Tot grote uitgespeelde kansen leidde dit echter niet. De meest noemenswaardige kansen waren voor Muric, die eerst de paal raakte en na een overstapje van Van de Beek naast schoot. Aan de andere kant stond er weinig aanvallend gevaar van Go Ahead tegenover. Verdediger Schenk, opgeleid door Ajax, zette de Eagles kort voor rust toch onverdiend op een 0-1 voorsprong door een voorzet van Van Ewijk binnen te tikken.

Kort na rust kwam Jong Ajax al snel op gelijke hoogte. Sam Hendriks vond keeper Zwarthoed nog op zijn pad, maar Muric kreeg het leer, na een assist van Van de Beek, wel in het netje. Het overwicht dat Ajax in de eerste helft had, was ook terug te zien in het tweede bedrijf. Ajax rook bloed, maar had pech dat Zwarthoed in goede doen was. Zo kregen Van de Beek en Muric beiden de bal niet achter de sluitpost. Een van de spaarzame kansen van Go Ahead was vervolgens wel direct raak. Van Ewijk wist doelman Andre Onana met een schuiver te verschalken: 1-2.

In de slotfase moest Ajax dus opzoek naar de gelijkmaker en Go Ahead bood al snel deze kans. Donny van de Beek werd neergehaald in de zestien en de scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip. Het buitenkansje was besteed aan Sam Hendriks, die alweer zijn twaalfde competitietreffer noteerde. Met nog tien minuten op de klok hadden beide ploegen niet meer de kracht om iets te forceren. De bezoekers waren nog het meest dichtbij, maar Van Overbeek zag zijn inzet centimeters naast vliegen.

Opstelling Jong Ajax: Onana, Dankerlui, Van Bruggen, Mirani, Warmerdam, Van de Beek, De Jong (Clement, 69’), Sinkgraven, Muric, Hendriks, Cerny

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.