Jong Ajax geeft zege uit handen

Jong Ajax is er niet in geslaagd haar tweede duel in de Keuken Kampioen Divisie te winnen. De ploeg van Mitchell van der Gaag speelde met 3-3 gelijk tegen NEC in een spectaculaire wedstrijd. Lassina Traoré, Victor Jensen en Ryan Gravenberch maakten de doelpunten voor Jong Ajax en Jensen miste vlak voor tijd nog een strafschop wat later fataal bleek te zijn.

De Amsterdammers begonnen op Sportpark de Toekomst uitstekend aan de wedstrijd. Al na zes minuten spelen lag de bal in het mandje: 1-0 door een doelpunt van spits Traoré die scoorde uit de rebound. NEC toonde zich echter weerbaar en boog de vroege achterstand nog voor rust om in een 1-2 voorsprong dankzij doelpunten van Braken en Musaba. Daardoor was het aan de thuisploeg om in de tweede helft de achtervolging weer in te zetten.

Dat gebeurde met succes, want na een kleine tien minuten spelen in het tweede bedrijf was het Jensen die op aangeven van Quinten Timber de gelijkmaker produceerde. Tien minuten later was het opnieuw raak. Ditmaal was Gravenberch die met een heerlijke drop-kick de bal snoeihard tegen de touwen schoot. Ajax had de voorsprong weer in handen en Jensen kon de wedstrijd in de 91e minuut in het slot gooien, maar hij miste vanaf 11 meter. Dat bleek uiteindelijk cruciaal, want in de slotminuut sloeg NEC nog een keer toe uit een corner waarbij Kvida de eindstand op 3-3 bepaalde.

Opstelling Jong Ajax:
Kotarski; J. Timber, Solomons (46. Kasanwirjo), Pierie, Ter Heide; Taylor (81. Mendez), Gravenberch, Jensen; Kühn, Traoré, Danilo (16. Q. Timber)

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.