Jong Ajax in slotfase langs Cambuur

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 03 december 2016 11:49 – Bron: Ajaxinside.nl

1461163000

In een weinig hoogstaand duel heeft Jong Ajax vanavond goede zaken gedaan door met 1-3 te winnen op bezoek bij Cambuur in Leeuwarden. Doordat nummer twee MVV met 2-0 ten onder ging tegen RKC namen de Amsterdammers die plek in op de ranglijst achter lijstaanvoerder VVV. Justin Kluivert tekende voor zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal en Kaj Sierhuis debuteerde voor Jong Ajax. Thulani Serero, die niet meer welkom is bij het eerste elftal, maakte zijn eerste minuten van dit seizoen.

De eerste helft was er niet één die de geschiedenisboeken in zal gaan. Beide ploegen voetbalden niet zozeer slecht, maar het ontbrak aan het creëren van kansen. Op een poging van Leon Bergsma na viel er in de eerste vijfenveertig minuten weinig te beleven in het Cambuur Stadion.

Zo saai als dat de eerste helft was, zo aantrekkelijk was de tweede. Zowel Cambuur als Ajax leken er na rust zin in te hebben en een kwartier na rust resulteerde dit in een doelpunt. Van der Streek leek zelf het doel onder vuur te gaan nemen, maar vond op het laatste moment Hoefdraad met een steekbal. De middenvelder liet vervolgens Krul kansloos. De uitploeg keek tien minuten voor tijd nog tegen de achterstand aan en leek zo op een nederlaag af te stevenen.

Er werden aan Ajax zijde weinig noemenswaardige kansen gecreëerd, ook niet na het inbrengen van debutant Sierhuis. Een -onterechte- corner bracht daar echter verandering in. Kluivert legde de bal op het hoofd van Frenkie de Jong die de stand gelijk trok. Amper bekomen van de gelijkmaker lag de tweede al achter doelman Zeinstra. Sierhuis zette Clement alleen voor de goal en de aanvoerder rondde beheerst af.

In de laatste minuut strooide ook Kluivert nog wat extra zout in de Leeuwardse wonden. De buitenspeler verdiende een strafschop, zag Peersman met rood vertrekken en mocht vervolgens zelf aanleggen. De zoon van Patrick Kluivert faalde in eerste instantie, maar schoot de rebound alsnog binnen en bepaalde hiermee de eindstand op 1-3.

Opstelling Jong Ajax: Krul; Zeefuik, De Ligt, Bergsma (73. Mazraoui), Dankerlui (63. Savastano); Eiting, De Jong, Serero; Kluivert, Walian (66. Sierhuis), Clement  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.