JONG AJAX KAMPIOEN VAN DE JUPILER LEAGUE

Jong Ajax heeft zaterdagavond de landstitel gewonnen! De Amsterdammers waren in de laatste competitiewedstrijd met 2-1 te sterk voor MVV en kronen zich zo als eerste beloftenteam tot kampioen van de Jupiler League. Nwakali opende nog wel de score voor MVV, maar dankzij goals van Kaj Sierhuis en Mateo Cassierra werd het kampioenschap binnengehaald.

De ploeg van Michael Reiziger en Winston Bogarde waren de hele eerste helft de bovenliggende partij, maar tot heel veel kansen kwam het niet. Wel raakten zowel Cassierra (schot) en Doekhi (kopbal) de paal, maar dichterbij een treffer kwam Jong Ajax niet. Aan de andere kant loerde MVV op de counter en kwam het er af en toe gevaarlijk uit, maar ook zij kwamen niet verder dan wat speldenprikjes.

Na rust bleef het spelbeeld onveranderd, maar na ruim een uur spelen vergreep Casierra zich aan een tegenstander wat een strafschop opleverde voor MVV. Deze werd feilloos benut door Nwakali. Het werd even angstig stil op De Toekomst, maar daar kwam snel verandering in. Sierhuis werd binnen de lijnen gebracht en binnen een paar minuten maakte juist hij de 1-1. De gelijkmaker gaf Jong Ajax een boost en drie minuten later was het opnieuw raak. Ditmaal was het Cassierra die scoorde en daarmee de eindstand op 2-1 bepaalde en zo Jong Ajax naar de landstitel schoot!

Opstelling Jong Ajax:
Kotarski; Orejuela, Doekhi, Bergsma, Sanniez; D. de Wit (64′ Sierhuis), Matusiwa (60′ Pasquali), Bijleveld; Nunnely, Cassierra, Johnsen

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.