Jong Ajax ondanks rode kaart te sterk voor FC Oss

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 20 februari 2016 09:57 – Bron: Ajaxinside.nl

Na twee nederlagen en een gelijkspel weet de ploeg van trainers Uelderink en Stam weer wat winnen is. Bij laagvlieger FC Oss werd er met 1-2 gewonnen. Jong Ajax speelde het laatste half uur met tien man, nadat Leeroy Owusu aan de noodrem trok toen middenvelder Kamaci er doorheen was. Doelpunten aan Amsterdamse zijde werden gemaakt door Vaclav Cerny en Elton Acolatse. Overigens moesten de beloften het doen zonder een speler uit de A-selectie.

Met Richairo Zivkovic in de punt van de aanval werd het weer eens tijd om drie punten toe te voegen aan het seizoenstotaal. Jong Ajax begon evenals afgelopen wedstrijden direct goed aan het duel en creëerde een veldoverwicht. Hieruit ontstonden kansen voor Frenkie de Jong en Zivkovic. Beiden kregen de bal echter niet voorbij de van Ajax aan Oss verhuurde doelman Mous. Kort daarop was het wel raak. Acolatse werd weggestuurd en met een mooie curve drukte hij af: 0-1. Het bleek een van de spaarzame hoogtepunten in de eerste helft. Oss kon doelman Indy Groothuizen niet op de proef stellen en Ajax deed te weinig met het veldoverwicht.

Het was Ajax dat in de tweede helft direct het initiatief pakte en dit ook in de score uitdrukte. Vaclay Cerny liet met een bekeken schuiver in de korte hoek doelman Mous kansloos. De Tsjech tekende hiermee voor zijn vierde seizoenstreffer bij de beloften. Ajax leek de rustig wedstrijd uit te kunnen spelen, maar niets bleek minder waar. Uit een afgeslagen voorzet kon Kamaci controleren en de 1-2 achter Groothuizen schieten.

Een half uur voor tijd leek alles alsnog mis te gaan toen Owusu doelpuntenmaker Kamaci vloerde en met rood moest inrukken. FC Oss had het geloof terug en ging naarstig opzoek naar de gelijkmaker. De grootste kans kwam echter op naam van de ingevallen Sam Hendriks. Hij had aan alle onzekerheid een eind kunnen maken, maar hij vond Mous op zijn weg. Het was in de slotfase nog even spannend, maar de overwinning werd met pijn en moeite toch over de streep getrokken.

Opstelling Jong Ajax: Groothuizen, Owusu, Van Bruggen (Lartey Sanniez, 61′), Warmerdam, Dankerlui, Clement, De Jong, Nouri (Hendriks, 77′), Cerny, Zivkovic, Acolatse (Mirani, 67′)  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.