Jong Ajax onderuit in Emmen

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 28 november 2015 09:24 – Bron: Ajaxinside.nl

Jong Ajax heeft vrijdagavond het uitduel met FC Emmen verloren. Na een 2-2 ruststand, gaf de ploeg van Andries Ulderink en Jaap Stam de wedstrijd in de tweede helft uit handen: 4-2. De Amsterdammers kwamen al binnen 1 minuut op achterstand door een doelpunt van Ricky ten Voorde, waarna Danny Bakker al vrij snel de 1-1 binnenschoot. Danso maakte namens Emmen 2-1. Een kleine tien minuten later schoot Sam Hendriks Jong Ajax weer op gelijker hoogte. In de tweede helft begonnen de Amsterdammers opnieuw niet scherp en stond het binnen tien minuten met 4-2 achter. Die domper kwam het niet meer te boven.

”We waren te coulant voor de tegenstander”, oordeelde Jaap Stam na afloop. ”eker op basis van de eerste helft was er meer mogelijk geweest. We hebben het ons moeilijk gemaakt door makkelijk de goals weg te geven”, aldus de oefenmeester. ”We kwamen te veel in de duels. Wij gaven aan dat je soms niet moet combineren maar de bal beter achter de verdediging kan leggen. Ook speelden we steeds in een hoog tempo, waardoor de krachten minder werden. We waren te coulant en moeten de foutjes eruit zien te halen. Dan kunnen we zulke wedstrijden winnen.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.