Jong Ajax onderuit in kampioensduel

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 11 april 2016 23:02 – Bron: Ajaxinside.nl

1423213159

Jong Ajax is uit bij Sparta Rotterdam tegen een 3-1 nederlaag opgelopen. Voor de Rotterdammers betekende dit het kampioenschap in de Jupiler League. Na een 1-0 achterstand wist Daley Sinkgraven op sublieme wijze nog de 1-1 te maken, maar vervolgens liep de koploper uit naar een 3-1 voorsprong en stelden zij hiermee het kampioenschap veilig.

Beide ploegen speelden een matige wedstrijd. Sparta liet niet zien dat ze vanavond kampioen wilden worden, maar Jong Ajax stelde hier vrij weinig tegenover. Toch was het de thuisploeg die de score opende. Aanvaller Brongo schoot het leer achter doelman Onana en bracht zijn ploeg hiermee op een virtueel kampioenschap.

In de tweede helft zou er veel veranderen. Daley Sinkgraven schoot Ajax met een wonderschoon doelpunt nog op gelijke hoogte, maar hierna was het Sparta dat het duel besliste. Na een doelpunt van verdediger Breuer zorgde MacDonald voor de beslissing. Zijn 3-1, vijf minuten voor tijd, betekende het kampioenschap voor de tweede club uit Rotterdam.

Opstelling Jong Ajax: Onana, Owusu, Van Bruggen, Warmerdam, Dankerlui, Van de Beek, De Jong (70. Clement), Sinkgraven, Hendriks, Zivkovic, Fischer (62. Acolatse)  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.