Jong Ajax op de valreep naast Volendam

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 21 oktober 2016 22:43 – Bron: Ajaxinside.nl

1448575270

Het is Jong Ajax wederom niet gelukt om buitenshuis een overwinning te boeken. De ploeg van Marcel Keizer wacht sinds 12 augustus op een driepunter in een uitduel. Destijds werd Almere City met 1-4 aan de kant geschoven. Vaclav Cerny was opnieuw erg belangrijk. De Tsjech maakte drie minuten voor tijd de gelijkmaker, nadat Van Kippersluis na dik een uur verzuimde uit een strafschop de score te verdubbelen. Door de remise zakken de beloften naar de vierde plek op de ranglijst.

Van het swingende spel dat normaliter verwacht wordt van Jong Ajax was in de eerste helft weinig te zien. Volendam toonde zich sterker in de duels en creëerde kans op kans. Met name clubicoon Jack Tuyp had het vizier niet op scherp staan. Na dik een half uur waren het De Wijdbroeken die verdiend op voorsprong kwamen. Kevin van Kippersluis zette Damil Dankerlui te kijk en rondde doeltreffend af.

Na rust kwam Ajax beter voor de dag, al waren de echte kansen maar op één hand te tellen. Van de Beek en Cerny probeerden de doelman te verschalken, maar zonder succes. Naarmate het tweede bedrijf vorderde kreeg de thuisploeg toch weer wat meer grip op de wedstrijd en kreeg het ook de uitgelezen kans om de genadeslag uit te delen. Matthijs de Ligt veroorzaakte een strafschop en Van Kippersluis mocht aanleggen. De spits faalde echter.

Waar Volendam het duel allang in zijn voordeel had kunnen beslissen, toonde Vaclav Cerny zich aan de andere kant wel effectief. De aanvaller, die de afgelopen weken in vorm is, schoof de bal in het Volendamse doel. Kort voor het allerlaatste fluitsignaal had Pelle Clement de uitgelezen kans om de drie punten mee te nemen naar Amsterdam, maar zijn schot belandde onfortuinlijk naast de verkeerde kant van de paal.

Opstelling Jong Ajax: Alblas; Zeefuik (65. Mazraoui), De Ligt, Lartey Sanniez (70. Bergsma), Dankerlui; Eiting, Nouri, Van de Beek; Dekker (46. El Idrissi), Clement, Cerny
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Christiaan Stevens

Christiaan Stevens