Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 30 april 2016 11:49 – Bron: Ajaxinside.nl

Jong Ajax heeft het seizoen afgesloten met een 3-1 overwinning op FC Den Bosch. Het betekende de laatste wedstrijd van het trainersduo Stam en Ulderink. Op Sportpark de Toekomst wisten Richairo Zivkovic, Sam Hendriks en Donny van de Beek het net te vinden. Door de overwinning eindigen de beloften op een keurige negende plaats in de Jupiler League.

Voor beide ploegen stond er niet veel meer op het spel en dat was af te zien aan de wedstrijd. Hendriks begon aan de buitenkant en Zivkovic in de punt, maar al gauw wisselden de aanvallers van positie. Na twintig minuten wierp het z’n vruchten af en schoot laatstgenoemde de bal tegen de touwen. Kort voor rust kwam de uitploeg onverwacht op gelijke hoogte toen Van de Sande de bal langs Onana schoot en Clement op de doellijn de bal ook niet kon keren: 1-1.

In de tweede helft wist Ajax de overwinning alsnog veilig te stellen. Hendriks bracht de thuisploeg na een uur spelen op voorsprong door alert te reageren bij een rebound. Tien minuten later was de wedstrijd gespeeld. Een knap uitgespeelde aanval belandde via El Mahdioui, Dankerlui en Nouri bij Van de Beek die wel raad wist het buitenkansje. In de laatste twintig minuten gingen de Ajacieden nog opzoek naar een vierde treffer, maar deze zou uitblijven.

Opstelling Jong Ajax: Onana; Owusu, Van Bruggen (46. Lartey Sanniez), Mirani, Dankerlui; Clement, Van de Beek, Nouri; Hendriks, Zivkovic, Acolatse (66. El Mahdioui)