Carel Eiting

Jong Ajax sluit seizoen af met zege op Cambuur

Voor Jong Ajax zit het seizoen erop. De ploeg van Marcel Keizer boekte haar 23ste overwinning van het seizoen. Ditmaal was sc Cambuur het slachtoffer. Dankzij een 2-1 zege op de club uit Friesland eindigt Jong Ajax het seizoen in de Jupiler League op de tweede plaats. Carel Eiting en Mateo Cassierra bezorgden de Amsterdammers al voor rust een 2-0 voorsprong. Vlak voor het eindsignaal redde Erik Bakker de eer van Cambuur door een strafschop te benutten.

Doelpuntenmaker Eiting reageerde na afloop tevreden. “Ik denk dat het een geweldige afsluiting is van het seizoen”, zegt hij over de zege op Cambuur. Toch overheerst er bij de ploeg teleurstelling. “We zijn niet blij met een tweede plek. Dat zijn we bij Ajax in onze vorige elftallen ook nooit geweest. We staan niet te juichen in de kleedkamer, want we zijn tweede geworden, maar ik denk dat het mooi is wat we hebben gepresteerd. Er waren aardig wat vrolijke gezichten na afloop.”

Eiting had dit seizoen geloof in het behalen van de titel. “We hebben het thuis bij een aantal gelijkspelletjes laten liggen. Toen wisten we een 1-0-voorsprong nooit uit te bouwen en kregen we daarna de gelijkmaker om de oren. Het zat er zeker in, maar het mocht niet zo zijn. Dit seizoen hebben we ook altijd met plezier op het veld gestaan, we wilden telkens laten zien wat we kunnen en goed spelen. We hebben elke wedstrijd gemotiveerd gespeeld en dat is de belangrijkste reden waarom we zo hoog zijn geëindigd.”

Bron:
Ajax.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.