Geschreven door Martijn Ruiter – Uitgave: 22 november 2010 22:09 – Bron: Ajaxinside.nl

Jong Ajax heeft vanavond met 4-0 van Jong FC Twente gewonnen. De ploeg van Albert van der Dussen en Bryan Roy speelde geen wereldse wedstrijd, maar de punten waren verdiend. Rodney Sneijder scoorde tweemaal, Hyun Jun Suk maakte een treffer, maar de goal van Roly Bonevacia was de fraaiste van allemaal. Rechtsbuiten Joey Lukoki debuteerde bij de beloftes. Het was onduidelijk of de rechtsbuiten van Ajax A1 klaargestoomd wordt om de geschorste Suárez te vervangen bij het eerste.

Jong Ajax startte met Daley Blind, Timothée Atouba en Darko Bodul als bekendste namen. Voor de rust hadden de beloftes van FC Twente het heft in handen. Marco Bizot, de doelman van Ajax, had het enkele keren lastig, maar met name het verdedigende werk van Johan Kappelhof redde de sluitpost uit Hoorn. Vlak voor rust kreeg Ajax een vrije trap op een meter of twintig. Rodney Sneijder schoot in de muur, waar hands gemaakt werd. Sneijder mocht vanaf elf meter aanleggen en verschalkte doelman Nick Marsman.

Na de rust was Ajax de betere ploeg. Het zette de Tukkers vast op eigen helft en stond defensief als een huis. Met name het spel van Tommie Overtoom was sterk. De nummer 10 draaide, keerde en dicteerde het spel. Achter Overtoom speelde Bonevacia. De middenvelder probeerde tweemaal een corner de verre hoek in te draaien. Tweemaal verkeek Marsman zich, maar draaide de bal naast. Driemaal was echter scheepsrecht en hij promoveerde zijn hoekschop tot 2-0. Het Tukkerse verzet was gebroken en een kwartier voor tijd krulde Sneijder een vrije trap keurig binnen. Invaller Hyun Jun Suk tekende vlak voor tijd nog voor 4-0.

Opstelling Jong Ajax:
Bizot; Van Rhijn, Blind, Kappelhof, Atouba (70. Burnet); Bonevacia, Overtoom, Sneijder; Lukoki (75. Suk), Bodul en Ebecilio (85. Schouw).

Opstelling Jong FC Twente:
Marsman, Stockentree, Bouma, Thesker, Buysse (46. Rannankari); Röseler, Berghuis, Gouriye; Diba (70. Promes), Bruggink (46. Smith) en Pennanen.  

Reageren op dit bericht