Jong Ajax walst over Achilles ’29 heen

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 12 september 2016 22:51 – Bron: Ajaxinside.nl

In de vierde thuiswedstrijd van het seizoen heeft Jong Ajax andermaal laten zien dat het dit seizoen mee wil draaien in de top van de Jupiler League. Op Sportpark De Toekomst maakten de beloften gehakt van Achilles ’29: 7-1. Vooral voor Mateo Cassierra was het een fijne avond. De Colombiaanse spits wist zowel voor als na rust het net twee keer te vinden en had zodoende een groot aandeel is de monsterscore. De overige doelpunten werden gemaakt door Donny van de Beek, Vaclav Cerny en Abdelhak Nouri.

1469098549

Na de verrassende nederlaag uit bij RKC Waalwijk leken de Amsterdammers de aansluiting met koploper PSV enigszins te verliezen. Marcel Keizer zag de concurrent echter vrijdag gelijkspelen op bezoek bij NAC Breda en wist dus dat vandaag alleen de overwinning zou tellen. Bij een driepunter zou Jong Ajax weer op de tweede plaats terecht komen, 1 punt achter de Eindhovenaren.

Na een rommelige beginfase leek Jong Ajax het heft in handen te nemen en werd er vrolijk op los gecombineerd. Toch was het de ploeg uit Groesbeek die via Barry Beijer de openingstreffer wisten te noteren. Uit een corner kopte de verdediger ongedekt raak achter Boer. De thuisploeg leek aangeslagen, maar wist voor rust orde op zaken te stellen. Nadat Van de Beek met een hard schot de gelijkmaker op het bord wist te zetten, was het tijd voor de Cassierra-show. De zomerse aanwinst zorgde er met twee doelpunten voor dat er met een riante voorsprong gerust kon worden. Vooral het tot stand komen van de derde treffer was er eentje van grote schoonheid.

In de tweede helft ging de spits vervolgens rustig verder met waar hij gebleven was. Na tien minuten liet hij zijn hattrick noteren en kort daarop schoot Cerny een vrije trap met grote precisie achter doelman Te Loeke. Ondanks de enorme voorsprong spoorde Keizer zijn mannen aan om gas te blijven geven. Dit resulteerde in de 6-1 van opnieuw Cassierra, die de bal pardoes voor zijn voeten kreeg en de verre hoek wist te vinden. Het slotakkoord was vervolgens voor Nouri. De spelmaker, die een geweldige wedstrijd speelde, benutte een penalty en bepaalde hiermee de eindstand op 7-1.

Opstelling Jong Ajax: Boer; Zeefuik, De Ligt (70. Lartey Sanniez), Eiting, Dankerlui (78. Savastano); De Jong, Nouri, Van de Beek; Cerny, Cassierra, Clement (85. Bergsma)  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.