Jong Ajax weet weer wat verliezen is

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 05 februari 2016 22:14 – Bron: Ajaxinside.nl

Jong Ajax Weet Weer Wat Verliezen Is

Na vier overwinningen op rij heeft Jong Ajax weer eens verloren. Uit bij subtopper FC Eindhoven ging de Amsterdamse ploeg onnodig met 2-1 onderuit. De wedstrijd in het Jan Louwersstadion stond tevens in het teken van de rentree van Richairo Zivkovic, die een klein kwartier mocht meedoen in de slotfase. De eindstand stond overigens al na 45 minuten op het bord. Robert Muric was doelpuntenmaker aan Amsterdamse zijde.

De wedstrijd was een kleine tien minuten oud toen Jong Ajax al een eerste tegenvaller moest verwerken. Na een overtreding binnen de zestien legde de scheidsrechter de bal al op de stip. Van den Hurk benutte dit buitenkansje en zette de Eindhovenaren op een 1-0 voorsprong. Ondanks dat Ajax het meeste balbezit had en bij vlagen ook mooi voetbal liet zien, was het Eindhoven dat zich het meest effectief toonde. Uit een snelle counter kwam de ploeg van Stam/Uelderink halverwege de eerste helft op een 2-0 achterstand. Caenepeel stond aan het einde van de aanval en kon eenvoudig de marge verdubbelen. Kort voor rust kreeg Ajax dan eindelijk loon na werken toen Robert Muric de bal achter doelman Swinkels werkte: 2-1.

Ook in de tweede helft was het Jong Ajax dat de scepter zwaaide. Met een enorm veldoverwicht werd FC Eindhoven diep op de eigen helft teruggedrongen. De kansen konden dan ook niet uitblijven en Sam Hendriks was de eerste met een serieuze kans. Hij vond echter keeper Swinkels op zijn weg. Kort daarop kreeg Ajax misschien wel de grootste kans van de tweede helft. Na een goed uitgespeelde aanval belandde de bal bij Vaclav Cerny. De buitenspeler raakte toch grote opluchting van Eindhoven het aluminium. Het werd een race tegen de klok en ondanks kleine speldenprikjes waren de Ajacieden niet daadkrachtig genoeg en konden geen punt over de streep trekken. In de slotfase maakte Zivkovic, na een huurperiode bij Willem II, weer zijn rentree in het shirt van Ajax.

Opstelling Jong Ajax: Onana, Owusu, Van Bruggen, Warmerdam, Dankerlui (Lartey Sanniez, 63’), Clement, De Jong, Nouri, Muric (El Mahdioui, 75’), Hendriks (Zivkovic, 80’), Cerny  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.