Jong Ajax wint in doelpuntenfestijn van Almere City

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 31 januari 2017 09:51 – Bron: Ajaxinside.nl

1449777946

Jong Ajax heeft de inhaalwedstrijd tegen Almere City winnend afgesloten. Na een 5-0 voorsprong kwam de uitploeg nog driemaal tot scoren, maar uiteindelijk gingen zij huiswaarts met een 6-3 nederlaag. De beloften traden aan op volle oorlogssterkte. Onder ander Kenny Tete, Jaïro Riedewald, Donny van de Beek, Abdelhak Nouri en Mateo Cassierra verschenen aan de aftrap.

Na een kwartier was de toon al gezet. Tete kopte een bal van Riedewald door en Mazraoui wist raad met de buitenkans. Nog voor rust leek de wedstrijd al in Amsterdams voordeel beslist te worden. Nouri, die terug is van zijn handblessure, verdubbelde de score alvorens Van de Beek vanaf de strafschopstip de 3-0 ruststand op het bord zette. De Almeerders konden hier in het eerste bedrijf bijzonder weinig tegenover stellen.

Ook na rust leek de ploeg van Marcel Keizer door te gaan waar het gebleven was. Opnieuw Van de Beek luisterde zijn sterk optreden op met een doelpunt en ook Mateo Cassierra verscheen na een geweldige pass van Nouri op het scorebord. De zege leek veilig, maar de formatie van coach De Gier dacht daar heel anders over. In een tijdsbestek van zes minuten wisten zij drie keer doelman Alblas te verschalken en het nog spannend te maken op De Toekomst. Damil Dankerlui verzorgde echter het slotakkoord na een fout in de defensie bij Almere City.

Opstelling Jong Ajax: Alblas; Tete, Zeefuik (75. Savastano), Riedewald, Dankerlui; Eiting, (75. Sanniez), Mazraoui, De Jong; Van de Beek, Cassierra, Nouri (65. Bay)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.