Jong Ajax wint na knotsgekke slotfase in Helmond

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 18 januari 2016 22:38 – Bron: Ajaxinside.nl

1453152188

Voor Jong Ajax is 2016 vooralsnog uitstekend begonnen. Nadat afgelopen vrijdag met 3-1 werd gewonnen van Achilles ’29, wisten de Amsterdamse beloften vandaag ook Helmond Sport met 2-3 aan de kant te schuiven. Grote man aan de kant van Ajax was Zakaria El Azzouzi. Hij nam twee van de drie goals voor zijn rekening. Smetje op de overwinning was het uitvallen van Daley Sinkgraven. De middenvelder, die onlangs zijn rentree maakte na een operatie aan zijn knie, viel wederom uit met een knieblessure. De ernst van de blessure is nog onduidelijk.

Jong Ajax trad in het Lavans Stadion in Helmond aan met een sterke opstelling. Zo stonden onder andere Ricardo van Rhijn, Mike van der Hoorn en Daley Sinkgraven in de basisopstelling van trainers Uelderink en Stam. In het begin van de wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd, maar toch was het Helmond Sport dat halverwege de eerste helft op voorsprong kwam. Na een vlotte aanval was het Strijbosch die de openingstreffer voor zijn rekening nam. Ajax nam vervolgens het initiatief wat meer over en dit zorgde vijf minuten voor rust voor de gelijkmaker van El Azzouzi. Lang kon Ajax hier niet van genieten, want amper zestig seconden later schoot Kerk de Helmonders weer op voorsprong.

De tweede helft was geen schim van de eerste helft. Door beide ploegen werden er weinig kansen gecreëerd en de thuisploeg leek dan ook de drie punten in het eigen stadion te kunnen houden. Met nog drie minuten op de klok sloeg echter het noodlot toe voor Helmond Sport. Nadat verdediger Edwards met een eigen doelpunt voor de gelijkmaker had gezorgd, was het wederom El Azzouzi die in extremis de overwinning schonk aan zijn team. Dankzij de driepunter klimt het beloftenelftal naar de negende plek in de Jupiler League.

Opstelling Jong Ajax: Onana, Van Rhijn, Van der Hoorn, Warmerdam, Dankerlui (Lartey Sanniez, 51′), Clement, Sinkgraven (El Mahdioui, 30′), Nouri (Acolaste, 78′), Muric, El Azzouzi, Cerny

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.