‘Jong Ajax zorgt voor competitievervalsing’

Geschreven door Jurrian Beeuwkes – Uitgave: 25 mei 2013 13:33 – Bron: Algemeen Dagblad

De clubs uit de Jupiler League zijn het nog altijd niet eens over het toetreden van beloftenteams in de Eerste divisie. Dertien van de zestien eerste divisieclubs willen dat Jong Ajax en Jong Twente deelnemen aan de Jupiler League. FC Dordrecht, FC Eindhoven en Sparta zien liever dat amateurclubs uit de Topklasse toetreden tot het betaald voetbal.

1343564560

De belotenteams van Ajax en Twente kunnen niet promoveren dan wel niet degraderen zolang Ajax in en Twente in de Eredivisie spelen. De kans op competitievervalsing neemt hierdoor toe. De grootste reden om Twente en Ajax toe te voegen aan de eerste divisie is omdat FOX vanaf komend seizoen de televisierechten in handen heeft en fors wil gaan investeren in de Jupiler League.

De kijkers van FOX kijken liever naar het tweede van Ajax dan naar zondagtopklasser Achilles ’29. De directeur van Achilles is niet blij met de ontwikkelingen. “Het pakket van licentie-eisen beslaat ongeveer dertig A4’tjes. We zijn ze een voor een afgegaan en kwamen uiteindelijk tot een akkoord met de KNVB. Wij gingen er zelfs al vanuit dat het rond was. Dit komt dus als een complete verrassing.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.