Jong Oranje kansloos onderuit tegen Spanje

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 12 juni 2013 22:18 – Bron: Ajaxinside.nl

Jong Oranje is er niet in geslaagd om ongeslagen de groepsfase door te komen. De ploeg van Cor Pot verloor de laatste wedstrijd tegen Jong Spanje op het EK-21 in Israël met duidelijke cijfers: 3-0. De Spanjaarden namen al voor rust een 2-0 voorsprong via Morata en Isco. In de laatste minuut van de wedstrijd zette Vazquez de eindstand op het scorebord.

Nederland begon de wedstrijd met een geheel vernieuwd elftal. Alle elf basisspelers uit de eerste twee duels kregen rust. Daardoor begon Ajacied Danny Hoesen in de spits en moesten Ricardo van Rhijn en Daley Blind op de bank plaatsnemen. Ondanks de achterstand wilde Pot geen risico’s nemen met wissels. Enkel Adam Maher kwam de laatste twintig minuten nog binnen de lijnen.

Jong Oranje is tweede geworden in de poule en speelt daardoor aanstaande zaterdag de halve finale tegen Jong Italië. Jong Spanje neemt het in de andere halve finale op tegen Jong Noorwegen.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.