Jong Oranje op z’n Duits langs Jong Duitsland

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 07 juni 2013 06:50 – Bron: Ajaxinside.nl

Jong Oranje heeft haar eerste groepswedstrijd van het EK-21 in Israël winnend afgesloten. Tegen rivaal Jong Duitsland won de ploeg van Cor Pot met 3-2 dankzij een treffer in de laatste minuut van Leroy Fer. Daarvoor waren Adam Maher en Georgino Wijnaldum trefzeker. Bij Jong Oranje speelden Ricardo van Rhijn en Daley Blind de hele wedstrijd mee. Danny Hoesen bleef op de bank.

In 2006 en 2007 wist Nederland het jeugdtoernooi twee keer op rij op haar naam te schrijven. Destijds met spelers zoals oud-Ajacieden Urby Emanuelson, Klaas Jan Huntelaar, Ismaïl Aissati, Daniel de Ridder, Hedwiges Maduro en Ryan Babel. Toen nog onervaren profs, maar dit jaar speelt Jong Oranje met veel A-internationals en is het topfavoriet voor de titel.

Zondag speelt Nederland tegen Jong Rusland, waarna op woensdag de groepsfase wordt beslist met een wedstrijd tegen de andere favoriet Jong Spanje die donderdag Rusland met 1-0 wist te verslaan.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.