Geschreven door Dennis de Bruin – Uitgave: 06 juni 2013 19:30 – Bron: Algemeen Dagblad

Ajacieden Ricardo van Rhijn en Daley Blind starten donderdagavond in de basis in het openingsduel van Jong Oranje op het EK -21 in Israël. De verdedigers starten op hun vertrouwde backposities waar ze ook bij Ajax van vaste waarde zijn. Om 20:30 uur wordt er in Tel Aviv afgetrapt tussen Jong Oranje en Jong Duitsland. Het duel is te zien op SBS6. Eerder op de dag spelen Spanje en Rusland al tegen elkaar. Dat zijn de andere opponenten van het Nederlandse jeugdelftal in de groepsfase.

Bondscoach Cor Pot kiest ervoor om Luuk de Jong te verkiezen boven Ajax-spits Danny Hoesen in de punt van de aanval. Hoesen werd vorige week pas aan de selectie toegevoegd, toen Jürgen Locadia van PSV geblesseerd afhaakte. De 22-jarige Hoesen zit zodoende op de bank. Opvallende keuze van Pot is om Feyenoorder Jordy Clasie te passeren. De keuzeheer verkiest Marco van Ginkel van Vitesse boven Clasie op het middenveld.

Opstelling Jong Oranje: Zoet; Van Rhijn, De Vrij, Martins Indi, Blind; Strootman (c), Van Ginkel, Maher; Wijnaldum, De Jong, John.