Jonk en Bergkamp krijgen contract voor onbepaalde tijd

Ajax heeft de contracten van Wim Jonk en Dennis Bergkamp opgewaardeerd en verlengt voor onbepaalde tijd. Daarmee spreekt de clubleiding vertrouwen uit richting twee belangrijke schakels binnen de organisatie. Jonk is de hoofdverantwoordelijke over de jeugdopleiding en Bergkamp is assistent van hoofdtrainer Frank de Boer. Beiden maken deel uit van het ‘Technisch Hart’, dat op voetbaltechnisch gebied het beleid bepaalt binnen Ajax.

1309278571

Algemeen directeur Michael Kinsbergen laat op de officiële website van Ajax weten zeer verheugd te zijn met de verlenging van Jonk en Bergkamp. “Bijzonder mooi nieuws is dat we de lopende contracten met Wim Jonk en Dennis Bergkamp deze week hebben aangepast. Er is dit jaar veel progressie geboekt in de koers die wij bij Ajax hebben ingezet. Zij hebben daarin een cruciale rol gespeeld”.

Kinsbergen, die dit seizoen werd aangesteld om de komende jaren Edwin van der Sar klaar te stomen voor de functie van Algemeen directeur, legt ook het belang van het Technisch Hart uit. “Dat is het belangrijkste orgaan binnen onze club. Daar wordt het beleid bepaald waar het allemaal om draait, het voetbal. Ook geweldig dat we onlangs de contracten van Frank de Boer en Marc Overmars hebben verlengd. Samen met de vernieuwde contracten van Dennis en Wim staat het raamwerk van onze voetbalorganisatie voor de komende jaren als een huis”.

De verlenging voor onbepaalde tijd is ook een teken van rust binnen de club. Na vele onrustige jaren, was het in het seizoen 2012-2013 opmerkelijk rustig in Amsterdam. Dat is de verdienste van het beleid dat is ingezet. En dat beleid wordt doorgezet. Ook in de vakantieperiode blijft er gewerkt worden, met maar één doel voor ogen: “Dat is om er samen met de selectie en de technische staf weer een fantastisch jaar van te maken”, zo laat Kinsbergen weten.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.