Wim Jonk en Marc Overmars

Jonk had fijne tijd bij Ajax, maar “politieke circus eromheen vond ik vervelend”

Wim Jonk is sinds dit seizoen hoofdtrainer van Keuken Kampioen Divisie-club FC Volendam.  Tot eind 2015 was de Volendammer de hoofd jeugdopleiding van Ajax. Na een intern conflict vertrok de oud-international uit Amsterdam.

“Dat was geen fijne periode. Ik heb een hele mooie tijd gehad bij Ajax, maar dat politieke circus eromheen vond ik vervelend”, zegt de trainer in gesprek met Panorama. “Maar ook daar heb ik van geleerd, je leert mensen kennen. Zo kijk ik nu naar die periode. Natuurlijk had ik het anders gewild, maar dingen lopen zoals ze lopen, zeg ik altijd maar.”

Maar Jonk is teveel voetbaldier om het wereldje vaarwel te zeggen. “Ik moet wel eerlijk zeggen dat al dat gezeik in die periode, want het was puur gezeik, me gestolen kon worden. Dat stond zo ver af van het voetbal. Dat vond ik jammer, want het gaat om de hoofdzaak: spelers beter maken. Dat je een club zo inricht om dat voor elkaar te krijgen. Of dat nou is bij Ajax of Volendam maakt niet uit. Hier heb je minder middelen, maar het principe blijft hetzelfde”, aldus de 52-jarige ex-Ajacied.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Panorama

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.