Panorama

Wim Jonk is sinds dit seizoen hoofdtrainer van Keuken Kampioen Divisie-club FC Volendam.  Tot eind 2015 was de Volendammer de hoofd jeugdopleiding van Ajax. Na een intern conflict vertrok de oud-international uit Amsterdam.

“Dat was geen fijne periode. Ik heb een hele mooie tijd gehad bij Ajax, maar dat politieke circus eromheen vond ik vervelend”, zegt de trainer in gesprek met Panorama. “Maar ook daar heb ik van geleerd, je leert mensen kennen. Zo kijk ik nu naar die periode. Natuurlijk had ik het anders gewild, maar dingen lopen zoals ze lopen, zeg ik altijd maar.”

Maar Jonk is teveel voetbaldier om het wereldje vaarwel te zeggen. “Ik moet wel eerlijk zeggen dat al dat gezeik in die periode, want het was puur gezeik, me gestolen kon worden. Dat stond zo ver af van het voetbal. Dat vond ik jammer, want het gaat om de hoofdzaak: spelers beter maken. Dat je een club zo inricht om dat voor elkaar te krijgen. Of dat nou is bij Ajax of Volendam maakt niet uit. Hier heb je minder middelen, maar het principe blijft hetzelfde”, aldus de 52-jarige ex-Ajacied.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)