Jonk wil niet vertrekken: ‘Ik blijf strijden’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 11 november 2015 08:42 – Bron: Telesport

1443827114

Wim Jonk is geenszins van plan te vertrekken bij Ajax. Het hoofd jeugdopleidingen van de club reageert op het persbericht dat Ajax en Jonk op korte termijn hun wegen zullen scheiden. “Als Ajax echt van mening is dat ik ben ontslagen, dan verzet ik me daartegen”, aldus Jonk in De Telegraaf.

“Plan Cruijff is door iedereen omarmd. Daar was een revolutie voor nodig. Nu trekken ze hun handen er vanaf, maar ik blijf strijden voor deze visiek. Ik heb ondanks alle tegenwerking nooit overwogen om de handdoek in de ring te gooien. Het vertaalde zich eerder in strijdvaardigheid. Het publiek heeft ook recht op de waarheid.”

Jonk zegt dat hij nooit heeft ingestemd met een vertrek. “Op de website van Ajax staat geschreven dat er gesprekken worden gestart die ertoe moeten leiden dat Ajax en ik uit elkaar gaan. Maar ik heb de brief die ik van Dolf kreeg nog eens gelezen en weet niet waar ik aan toe ben. Ik heb ze die vraag gesteld en hoop daar snel antwoord op te krijgen.”

“Er is bewust een frame gelegd van Wim weigert mee te doen en doet moeilijk. Maar natuurlijk waren er redenen waarom ik niet meer aan het overleg deelnam. Ik luid hierover intern al heel lang de noodklok, mondeling en schriftelijk en bij alle betrokkenen. Uiteindelijk draaide het om het uitvoeren van het Plan Cruijff en dat is niet gebeurd.”

De directie van Ajax heeft plannen waar Jonk niks van snapt. “Er kwam ineens een technisch directeur bij, wat volgens het Plan Cruijff juist niét kon. Daar hebben we nota bene tegen gevochten in de rechtszaal. Andere mensen (Frank de Boer, Marc Overmars, Dennis Bergkamp en Van der Sar, red.) die niet of nauwelijks betrokken zijn bij de jeugd, zouden weer over mijn toko kunnen beslissen. Nu wordt er door Dolf (Collee, red.) aangegeven dat ik aanvullende eisen zou hebben gesteld. Maar ik vroeg alleen om het naleven van het Plan Cruijff. Niets meer en niets minder.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.