Jordi Cruijff

Jordi Cruijff: “Een passend eerbetoon aan mijn vader”

De gemeente Amsterdam doopte vorige week het Stadionplein (in de buurt van het Olympisch Stadion) om in het Johan Cruijffplein. Jordi Cruijff, de zoon van Johan, spreekt namens de familie van een aangename verrassing.

“Het Johan Cruijffplein; we zijn daar echt heel blij mee”, stelt de huidig hoofdtrainer van Maccabi Tel Aviv vandaag in zijn column voor De Telegraaf. “Juist omdat mijn vader een enorme liefhebber van dit deel van de stad was. Hij had er veel affiniteit mee. Hij liep of fietste er altijd even heen om er zijn broodje kroket te halen, speelde in het Olympisch Stadion gedenkwaardige wedstrijden en vestigde er later de kantoren van zijn foundation en scholen”, aldus Cruijff.

Jordi Cruijff vindt het daarom van een ‘mooi gebaar’  getuigen van de gemeente Amsterdam. “Een passend eerbetoon aan mijn vader die natuurlijk in alles een Amsterdammer was. Daarom is het besluit van de gemeente om het Stadionplein straks het Johan Cruijffplein te noemen door de familie met open armen ontvangen”, schrijft Cruijff. “Het heeft ons oprecht geraakt”, zo besluit de voormalige international.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
De Telegraaf

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.