Supporters Fans Ajax

Journalist over Tagliafico: “Een linksback met een erg goede techniek”

Nicolás Tagliafico wordt de nieuwe linksback van Ajax. De Argentijns international werd gisteren nog verkozen tot de beste verdediger van zijn thuisland. Voetbaljournalist Guillermo Tagliaferri (Clarín) legt in een gesprek met ELF Voetbal uit wat de Amsterdamse fans kunnen verwachten van de nieuwe aanwinst.

“Hij is in alles een moderne linksback. Iemand die ook aanvallend belangrijk is voor het team. Hij komt vaak mee op en zorgt daarmee voor gevaar”, begint Tagliaferri, die verder zijn multifunctionaliteit roemt.

“Afgelopen jaar heeft hij ook centraal in de verdediging gespeeld en als nummer zes, net voor de verdediging. Dat ging hem ook goed af. Hij heeft een goede techniek, is handig met de bal, slim en een echte liefhebber. Hij leverde dit jaar een grote bijdrage in de winst van de Copa Sudamericana”, aldus de journalist. Daarom werd de nieuwe Ajacied uitgenodigd voor de Argentijnse selectie en maakte hij zijn debuut tegen Brazilië.

Tagliafico stond ook in de belangstelling van Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach. “Ajax heeft het beste bod (naar verluidt 5,6 miljoen euro, red.) gedaan. Ajax is natuurlijk een grote club met een prachtige geschiedenis,” aldus Tagliaferri.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.