Geschreven door Maarten van Nijmegen – Uitgave: 27 juli 2009 17:30 – Bron: Ajaxinside.nl

Aanstaande zondagmiddag speelt Ajax haar eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Het team van Martin Jol gaat op bezoek in stadion De Euroborg en neemt het op tegen FC Groningen. De technische staf en de spelers zullen het nieuwe seizoen goed willen beginnen, maar vorig seizoen verloren de Amsterdammers nog met 1-0 in De Groene Hel.

Welke spelers zou jij opstellen als je coach van Ajax was? Wie behoren tot jouw ideale elf tegen FC Groningen?

Je kunt je opstelling centreren door je tekst te selecteren en op onderstaande knop te drukken. (via reageren) of handmatig tussen de tags [ center ] en [/ center ] te zetten.  

doel: Stekelenburg
Verdedeging: Van der Wiel,Oleguer,Alderweireld,Atouba
Middenveld: Aissati,Enoh,De Zeeuw,Donald
Aanval: Suarez,Cvitanich

 
[Bewerkt door aegon-ajax op 27-07-2009 om 17:41]

Stekelenburg
Van der Wiel – Alderweireld – Anita – Vertonghen
De Zeeuw
Donald – Emanuelson
Aissati
Suarez – Sulejmani

Aangezien Atouba vermoedelijk niet meespeelt toch maar Vertonghen links achterin. Hierdoor schuif ik Anita naar het midden, aan de linkerkant kan hij echt niet uit de voeten. Oleguer en Wielaert vond ik dermate tegenvallend op het AT dat ik het aan zou durven om Anita boven hen te verkiezen centraal achterin. Vorig seizoen heeft Anita hier immers in de voorbereiding ook meerdere wedstrijd aan de zeide van Oleguer gespeeld, maar dan nu gekoppeld aan de sterke verdediger Alderweireld. Met daarbij Alderweireld in de rol van mandekker en Anita meer als opbouwer.
Donald heeft dermate goed gespeeld op het AT dat hij tegen Groningen ook in de basis mag. Normaalgesproken zou ik hier Gabri of Enoh neerzetten, maar gezien de goeie vorm van Donald zou ik niks met hen riskeren zo aan het begin van het seizoen, aangezien ze terugkerende zijn van een blessure. Emanuelson heeft een matig AT achter de rug, maar met de rust van de spelers die hij in deze opstelling om zich heen heeft op het middenveld, verwacht ik veel van hem. Nu kan hij zich volledig op zijn eigen spel richten en hoeft hij niet voortdurend andere spelers te ondersteunen waardoor hij zichzelf uit de wedstrijd haalt.
Voorhoede lijkt me samen met de doelman het meest makkelijke gedeelte aan de hele opstelling.

Reageren op dit bericht