Abdelhak Nouri

“Juist mijn dromen zijn fijn. Dan ben ik bij Abdelhak”

8 juli 2017 was een zwarte dag voor de familie Nouri en Ajax. Abdelhak Nouri zakte tijdens het oefenduel Ajax – Werder Bremen zachtjes ter aarde en kwam niet meer overeind. De Amsterdamse selectie verbleef in Oostenrijk en de familie moest de stand van zaken via de televisie en telefoon vernemen.

Mo Nouri, een van de broers van Abdelhak, was op reis naar Turkije tot hij een berichtje kreeg van Tjerk Smeets, de teammanager van Ajax: “Hij vertelde me dat er iets met Abdelhak aan de hand was, maar wist ook nog niet precies wat. Hij dacht dat hij zijn tong had ingeslikt ofzo. Ik raakte in paniek.”

Daarna werd hij op het veld op de hoogte gehouden door zijn medespeler en beste vriend Donny van de Beek: “Hij was heel emotioneel, dus ik verstond hem niet goed. Ik wist dat het goed mis was, maar toch bleef ik denken: ‘Zo staat hij weer op en is alles weer goed.’ Ik vroeg alleen of zijn hart klopte en of hij ademde. Die vraag werd met ‘ja’ beantwoord en dat stelde me gerust. Het moeilijkste was dat ik zo ver weg zat. Ik voelde me machteloos en werd gek.”

Het leek eerst allemaal nog goed te komen. “Zijn hart was in orde en de eerste hersentesten waren positief.” Tot de dertiende juli: “De dokter vertelde me wat Abdelhak allemaal niet meer zou kunnen. De grond verdween onder mijn voeten. Het was zo erg dat het nieuws me letterlijk verlamde.”

“Tot op de dag van vandaag denk ik dat ik in een nachtmerrie zit, die stopt als ik wakker schrik. Maar juist mijn dromen zijn fijn. Dan ben ik bij Abdelhak. Als ik wakker word, ben ik terug in de verschrikkelijke realiteit. De dagen zijn zwaar. Als ik vrolijk ben, klap ik in 1 keer dicht. Ik vind dat niet eerlijk tegenover mijn broertje. Dat is een raar gevoel”, aldus Mo Nouri.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

 

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.