Jurriën Timber krijgt zijn kans: “Dat is gezien, ook door mij”

Voor veel mensen en ook voor Jurriën Timber kwam de coronacrisis op een verkeerd moment: op 7 maart van dit jaar maakte de toen 18-jarige verdediger zijn debuut in de uitwedstrijd tegen Heerenveen (1-3 winst). Daarna was de competitie ook direct afgelopen.

Timber hoeft echter niet opnieuw te beginnen in de voorbereiding van het nieuwe seizoen. De Ajacied heeft al één concurrent minder, want Joël Veltman vertrok enkele dagen geleden naar Brighton & Hove Albion. Ook Edson Álvarez en Perr Schuurs moeten zich opnieuw bewijzen, want dit duo werd in maart gepasseerd door Ajax-trainer Erik ten Hag: “De kans was heel groot geweest dat Jurriën de wedstrijd ná Heerenveen ook had gespeeld. Dan kun je in een serie wedstrijden ­terechtkomen en een vaste plek afdwingen”, zegt de coach in gesprek met Het Parool. “Die kans werd hem nu ontnomen.”

Ten Hag baalt dat de jongeling die kans niet heeft gekregen, maar de Achterhoeker heeft goede hoop dat Timber zijn goede spel kan doorzetten. “Hij moet het vooral positief benaderen”, vervolgt Ten Hag. “Hij heeft zijn kans gekregen en het goed gedaan. Dat is gezien, ook door mij, ik neem het mee het nieuwe seizoen in. Dat moet hij ook doen.”

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.