Jurriën Timber tot medio 2024 bij Ajax

Jurriën Timber heeft zijn contract bij Ajax met drie jaar verlengd tot medio 2024. De pas 19-jarige centrale verdediger debuteerde afgelopen seizoen in het eerste elftal tegen sc Heerenveen. Timber is blij met de progressie die hij boekt. ”Vorig seizoen heb ik bij Jong Ajax een goed seizoen gehad en 1 van de leiders geweest. Vooral de laatste wedstrijden heb ik me goed laten zien en heb ik mijn debuut mogen maken. Als je kijkt ten opzichte van vorig seizoen, ben ik wel echt gegroeid.”

Op de clubsite van Ajax legt hij uit wat zijn doel is in Amsterdam. ”Ik sluit nu gewoon aan bij 1. De minuten die ik niet maak kan ik gewoon maken bij Jong Ajax. Dat is een voordeel bij Ajax. Vanuit daar probeer ik mezelf te laten zien bij het eerste en hopelijk dit seizoen of volgend seizoen basisspeler te worden”, aldus de ambitieuze Timber.

Ook Erik ten Hag is blij met de verlenging van het contract van de verdediger. “Hij is een verdediger die vooruit kan verdedigen, met ruimte in zijn rug. Daarnaast neemt hij initiatief in de opbouw. Zowel in balbezit als puur verdedigend staat hij z’n mannetje. Hij is daarbij niet op z’n mondje gevallen en heeft een aantal leiderschapskwaliteiten.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.